Vejledning i opsætning af Multi Factor Authentication i Microsoft 365

Start med at hente gratisappen ”Microsoft Authenticator” fra hhv. Google Play eller App Store til din smartphone:

Åbn godkender-appen og accepter vilkårene – nu er du klar til at tilføje din Microsoft konto, som skal sikres med denne 2-trins verifikationsprocess. Læg mobilen væk for en kort stund og gå videre til næste trin.

1. Brug din computer til at logge dig ind på hjemmesiden https://aka.ms/MFASetup/

2. Log ind med din arbejdsmail og kode

3. Klik ”Næste”

4. Vælg ”Mobilapp” i drop-down menuen, sæt prik i ”Modtag meddelelse om godkendelse” og klik på ”Konfiguration”

5. Tag fat i mobilen igen. Tryk på ”Scan QR kode” i godkender appen (iPhone: Giv tilladelse til at appen må bruge kameraet og sende beskeder)

6. Peg kameraet hen over QR-koden på computerskærmen - herefter tilføjes din konto til Authenticator appen automatisk.

Din konto er nu tilføjet godkender appen, det ser f.eks. sådan ud:

7. Klik ”Næste” og ”Næste” igen på computeren

8. Du modtager nu en notifikation i Authenticator appen fra Microsoft, som beder dig bekræfte, at det vitterligt er dig personen bag din Microsoft-konto. Tryk ”Godkend”. (Du skal evt. låse appen op først med PIN-kode eller fingeraftryk/Face ID)

9. I tilfælde af, at du ikke har adgang til Authenticator appen (f.eks. hvis du har mistet din telefon), kan du få tilsendt sms’er med engangskoder i stedet – indtast derfor dit mobilnummer og klik ”Næste”

10. Klik ”Gem” nederst på siden, og derefter ”Bekræft foretrukken metode”

11. Du får en ny notifikation tilsendt til mobilen – denne skal du også godkende

12. Klik ”Luk” og du er færdig. Din Microsoft konto er nu yderligere beskyttet med Multi Factor Authenticaion (MFA)