Microsoft Teams – 4 nye smarte funktioner og muligheder

Martin Kumini fra OneOffice fortæller hvordan du administrerer meddelelser i Microsoft Teams

Jo mere jeg bruger Microsoft Teams i min hverdag, finder jeg funktioner og muligheder som giver mig en smartere vej til at udføre en eller flere opgaver på. Og her i mit indlæg, vil jeg vise dig 4 smarte funktioner som jeg bruger i Microsoft Teams.

Meet now knap direkte i Outlook

En ny Teams knap der er dukket op i Outlook klienten er ’Meet Now’ knappen (indtil videre må vi have knappen på engelsk i Outlook). Knappen er ret smart, for den sparer os for at skulle gå ind i Teams klienten for at holde en møde med det samme.

Funktionaliteten er den sammen som du kender det fra Teams klienten’s knap

Microsoft Teams – 4 nye smarte funktioner og muligheder side 1

Når du trykker på Meet Now i Outlook, kommer du direkte ind til Indstillingerne for dit møde – alt her er stadig som du kender det og som altid er det en god idé lige at tjekke kameraet og lyden (husk lige at smile til dig selv og ønsk dig selv et godt møde 😊 )

Microsoft Teams – 4 nye smarte funktioner og muligheder side 2

Og når du så er klar, trykker du Deltag nu. På det næste billede kan du så vælge den måde du vil have nogle deltagere ind i dit møde og her kan du som altid vælge at Kopiere mødelink til at sætte ind i en mail du vil sende til en deltager, Tilføj deltagere med navn direkte igennem Teams mødet eller Del via standard mail som opretter en ny mail med alle informationer i for dig – nemt!

Microsoft Teams – 4 nye smarte funktioner og muligheder side 3

Og mødet kan nu gå i gang 😊

Standard sættes til Teams møde

Da vi jo (næsten) alle bruger meget mere tid i Teams online møder end vi nogensinde har gjort, er der også kommet en supergod ny indstilling. Du kan gøre det så alle møder du booker som standard bliver et Teams møde. End indstilling jeg har sat på i min Outlook.

Åben din Outlook klient på computeren og gå ind i Indstillinger (Filer > Indstillinger). I kalender afsnittet finder du under Kalenderindstillinger muligheden for at Tilføje onlinemøde for nye aftaler og møder. Som du kan se, har jeg aktiveret denne funktion i min Outlook da de fleste af mine møder er online og det sparer mig derfor et par klik og det at man skal huske at gøre mødet online.

Microsoft Teams – 4 nye smarte funktioner og muligheder side 5

Jeg har så også sat at standardvarigheden på nye møder er 30 minutter, da det typisk er en god længde på et online møde (hvis man skal holde koncentrationen 😉)

Når du har valgt dine indstillinger, trykker du OK. Så når jeg nu trykker CTRL + SHIFT + Q (jeps det er den hurtigste vej til et nyt møde 😊) så er det online med det samme og varigheden er på 30 minutter.

Microsoft Teams – 4 nye smarte funktioner og muligheder side 6

”Don’t hos online” alligevel

En lille ny indstilling, som kan være god nu da jeg har sat standardindstillingen til at det skal være online møder, er Don’t Host Online indstillingen (Jeg tror det er fordi det er forholdsvist nyt, at Microsoft ikke har oversat de nye indstillinger til dansk endnu). Denne mulighed er synlig når du har oprettet et nyt møde og skal bruges i tilfælde af at du IKKE ønsker at mødet skal være online.

Microsoft Teams – 4 nye smarte funktioner og muligheder side 7

Når du vælger Don’t Host Online fjernes Teams møde mulighederne.

Microsoft Teams – 4 nye smarte funktioner og muligheder side 9

Trækker filer fra Outlook direkte til Teams filer

En nye mulighed som jeg er begyndt at bruge (efter jeg opdagede den 😉) er at man nu kan flytte filer direkte fra en mail (vedhæftede filer) og over i et Teams fil område. Og jeg kan gøre det ved blot at hive filen fra min mail og over i Teams filer i Teams klienten.

Microsoft Teams – 4 nye smarte funktioner og muligheder side 10

Når jeg hiver filen og slipper den over mit filområde i Teams, så kan du se at den uploader filer helt automatisk og nemt.

Microsoft Teams – 4 nye smarte funktioner og muligheder side 11

Og få sekunder efter er filen på plads og klar til at jeg og de andre medlemmer af mit team, kan se og benytte filen.

Microsoft Teams – 4 nye smarte funktioner og muligheder side 12

Ikke noget med at gemme filen lokalt på din computer og så uploade den efterfølgende til Teams. Det sparer mig for tid!

Jeg håber også at disse nye muligheder er noget som du kan bruge i din hverdag og at det er noget som kan gøre det lidt lettere at bruge de forskellige Teams funktioner 🖖🙏

Kom godt i gang med Teams!

Microsoft Teams er jo utrolig populær. Og som du måske allerede har fundet ud af, så er det ikke kun online møder som Teams kan bruges til – men der er meget mere. Så hvor starter du?

Vil du have hjælp til at komme rigtigt i gang med Microsoft Teams eller begynde at bruge Teams mere i din virksomhed?

Tag fat i mig, så kan vi planlægge et forløb.