5 grunde til at bruge Microsoft Edge browseren

Martin Kumini fra OneOffice fortæller om 5 grunde til at bruge Microsoft Edge browseren OneOffice: Microsoft Edge browseren 1

Jeg ved det godt. Det her med browsere og hvilken én du bruger er svært. Vi har alle en mening om alle browsere – specielt dem vi IKKE vil bruge og dem IKKE kan li’. Men jeg våger pelsen og kaster mig ind i kampen om at anbefale den bedste browser (i øjeblikket), og jeg giver her mit bud på hvorfor du (måske) skal til at overveje Microsoft Edge browseren (den NYE version). (Før jeg skiftede til Microsoft Edge, var jeg en Google Chrome bruger)

Grund nummer 1: Tabulere i fanerne er ligesom programmer

En af de altoverskyggende funktioner som har gjort at jeg er begyndt at bruge Microsoft Edge, er at jeg kan tabulere mellem mine åbne faner som om det er et program. Det er en lettelse for mig endelig at have den funktionalitet tilbage 😊

Her kan du se at jeg har åbnet min Microsoft Edge browser og har 4 faner med hjemmesider åbner.

OneOffice: Microsoft Edge browseren 2

Nu vil jeg gerne tabulere mellem mine åbne sider og så trykker jeg bare ALT + TAB og wupti så kommer hjemmesiderne frem i oversigten sammen med mine andre programmer som jeg har åbne på computeren.

I dette eksempel har jeg 11 programmer/hjemmesider åbne og jeg kan se det hele her 😊 Så jeg kan swappe mellem mine åbne hjemmesider som jeg kan med programmer – uden at skulle bruge musen. Så jeg kan nemt hoppe fra mit SuperOffice vindue over til Microsofts hjemmeside for at læse om den nye Surface Book 3 (Super sprød computer som der er værd at kigge nærmere på) Sorry, det var lidt off-topic 😉

Grund nummer 2: Lodrette faner

En ny måde at bruge sine faner på, er at man nu kan få dem i venstre side af sin browser – og som ikoner der folder sig ud når du kører musen hen over fanen.

Du skal starte med at aktivere lodrette faner som er det lille ikon oppe i venstre side af din browser

OneOffice: Microsoft Edge browseren 3

Når du aktiverer de lodrette faner, så hopper dine åbne faner ned i den venstre side – og vises som kompakte ikoner.

OneOffice: Microsoft Edge browseren 4

Tryk på deaktiver lodrette ikoner hvis du vil have fanerne tilbage til at ligge i toppen. Ellers kan du køre musen hen over dine faner for at de ”folder sig ud” og du kan se præcist hvor de henviser til.

OneOffice: Microsoft Edge browseren 5

Tryk på + for at åbne en ny fane.

Grund nummer 3: Synkroniser bogmærker og koder

Der er ikke noget værre end at miste sine browser bogmærker og koder til div. hjemmesider. Specielt når man en gang i mellem skal have en ny computer eller du lige skal låne en computer for at logge ind på en hjemmeside – og så kan du ikke helt huske adressen til hjemmesiden og slet ikke dit brugernavn og kode. Derfor bruger jeg muligheden at man kan synkronisere sine bogmærker, brugernavne og koder mm. med sin Microsoft 365 bruger. Så sikrer jeg, at jeg ikke mister disse informationer og når jeg f.eks. bogmærker en ny spændende hjemmeside, så følger det mig rundt på alle mine enheder med Microsoft Browseren. Smart!

Du skal lige ind og slå synkroniseringen til og det gør du ved at klikke på din konto oppe i højre hjørne af browseren og vælg Slå synkronisering til.

OneOffice: Microsoft Edge browseren 6

Gå derefter ind i Administrer profilindstillinger

OneOffice: Microsoft Edge browseren 7

Og derefter vælg Synkronisering

OneOffice: Microsoft Edge browseren 8

I denne menu kan du se alle de indstillinger og data der bliver synkroniseret. Jeg har valgt det hele for at jeg er ikke på at alle info er på alle mine enheder. Men du kan selv styre om der er noget du ikke vil have med rundt ved bare at slå det fra. Og hvis nu der opstår nogle problemer med synkroniseringen, kan du altid vælge at Nulstille synkroniseringen nederst i menuen.

OneOffice: Microsoft Edge browseren 9

Husk at det også gælder dine bogmærker og bogmærkelinjen. Den kommer også med rundt – det er smart !

Grund nummer 4: Samlinger (Collections)

En ny funktion der er med i Microsoft Edge er Samlinger. Samlinger er en supernem og god måde at samle research og information fra internettet. Jeg starter med at trykke på Samlinger ikonet oppe i højre hjørne og derefter vælger jeg at starte en ny samling.

OneOffice: Microsoft Edge browseren 10

Giv derefter samlingen et navn

OneOffice: Microsoft Edge browseren 11

Nu er din samling klar til at du kan ligge information og links ind.

Jeg starter her med at tilføje den aktuelle SUPER side – som er vores egen 😊

OneOffice: Microsoft Edge browseren 12

Men jeg har en rigtig god artikel fra Microsoft om hvordan Azure egentlig virker. Det er en side der indeholder MANGE informationer og artikler. Så det er noget jeg skal læse igennem over lidt længere tid. Så derfor tilføjer den til min samling til senere brugt.

OneOffice: Microsoft Edge browseren 13

Og der er en rigtig godt TIP på siden og det kan jeg markere for derefter at trække det over i samlingen hvor det ligger sig så jeg ikke glemmer det.

Jeg kan også trække billeder over i samlingen

OneOffice: Microsoft Edge browseren 14

Jeg kan også skrive en note til mig selv hvis der er et eller andet mere jeg skal huske. Jeg klikker på Tilføj note ikonet og kan så skrive det jeg ønsker at huske.

OneOffice: Microsoft Edge browseren 15

Det ligger sig så alt sammen ind under den samling jeg har oprettet til senere brug. MEN det slutter ikke der. Når jeg har samlet en masse nyttig information og indhold, kan jeg eksportere det til en række programmer.

Tryk på de 3 prikker og du kan se at jeg har mulighed for at sende det til Excel, OneNote, Word eller Pinterest- Og så kan du efterfølgende gemme samlingen på et medie du f.eks. kan sende til andre. Smart !

Nr. 5 Forenklet læsning

Jeg bruger denne her rigtig meget når jeg skal læse noget af længere karakter. Der er kommet en ny Forenklet læser i Microsoft Edge som gør at jeg kan fokusere meget bedre når jeg skal læse f.eks. en artikel.

Her er jeg f.eks. inde på en Wikipedia side om Microsoft og her kan jeg væge Forenklet læser oppe i adressebaren.

OneOffice: Microsoft Edge browseren 16

Her er samme side efter jeg har valgt Forenklet læser

OneOffice: Microsoft Edge browseren 17

Alt det der kan virke forstyrrende og off-topic bliver skrællet af, så kun relevant information vises. Og det kommer på en mørk baggrund så du ikke bliver træt i øjnene efter kort tid.

Der er også nogle muligheder så du kan skræddersy den forenklede læsning til det der passer til dig. Du har mulighed for at få siden læst højt, rette teksten og visningen af teksten til efter behov, du kan få vist grammatikken på siden og der er nogle udvidede funktioner omkring læsepræferencer du kan sætte.

OneOffice: Microsoft Edge browseren 18

Når du skal slutte med at bruge den Forenklede læser, klikker du blot på ikonet Forenklet læser igen og så lukker den ned.

OneOffice: Microsoft Edge browseren 19

Der er rigtig mange nye hjælpsomme og fede funktioner i Microsoft Edge – prøv bare at tjekke denne her som er på Ny side 😊 Der er direkte adgang til Microsoft 365 online suiten så jeg også på den måde kan komme hurtigt og nemt til alle mine programmer og data.

OneOffice: Microsoft Edge browseren 20

Men jeg kunne nok blive ved, men stopper for nu.

Jeg må se om der ikke kommer en efterfølger til dette indlæg, når det giver mening og værdi med nye smarte funktioner.